Very Cool Parts

Visit our community sponsor

Thanks Thanks:  4
Likes Likes:  23
Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 161 to 200 of 356

Thread: Toms 33

  1. #161

    Ol Skool

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    upstate NY
    Posts
    756
    Post Thanks / Like
    I love that pre-oiler!! I used to have one of those old refillable fire extinguishers to prime and bleed Diesel fuel. Yep, Fuel in a fire extinguisher. I painted it black... I have a Freon tank I use now. Looks like a propane tank with a couple more valves. I painted that green. At least you won't have any bugs in the system now (pun).

  2. #162
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    That would be DAM good if all the BUGS were gone!

  3. #163
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Last edited by 1932; 11-19-2017 at 11:54 PM.

  4. #164
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    I think it would have been easier to start from scratch, one wire at a time. As for getting to the black box and the rest of the parts under the dash i am going to make it removable.

  5. #165
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    This is the leftover wire, even using take off wire for extending wires to the switch panel.IMG_7716.JPG

  6. #166
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Puting computer inside,. With wipers and air hose i am about out of room.IMG_7717.JPGIMG_7723.JPG

  7. #167
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Got all wiring to cpu done , but have a problem with accelerator pedal, working on that. If you want to do this it is not to hard, but do one wire at a time!
    I cut all wires to 70 way plug so i could get the wires where the plug would not fit, then when when i went to put them back together there was some that had three or four the same- **** -where to put them?
    Talked to ford racing tec- was told to go by pin# not wire color- ant sent me a better pin chart. IMG_7724.JPGIMG_7727.JPGIMG_7728.JPG

  8. #168
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    OK i found the problem, there is two tan-yellow wires in the 70 way and i had the one that goes to the c47 plug going to the gas pedal. changed that and ok.
    Will wire up cruse control and some other small things, then work on first start.
    Checked 50way, looks good, but the wire color is not as on chart.
    Last edited by 1932; 11-30-2017 at 01:26 AM.

  9. #169
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    All wiring done but what you see and that is easy. Full pump runs and fixed three small leaks. As much as i can test and have work everything works, but we will know when i try first start!IMG_7730.JPGIMG_7729.JPGIMG_7733.JPGIMG_7734.JPGIMG_7736.JPG

  10. #170
    Member
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    77
    Post Thanks / Like
    Great work as usual Tom. Where did you end up bringing all the wiring in for the CPU?

  11. #171
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    O2 and starter on right lower. Alt, Mass air flow- fan and electra steer under the manifold and hole in firewall. The main engine bundall is under manifold and uses a notch in top of firewall because i cut and lengthened one wire at a time, so had to have hole big enough for plug so i made the u in top of firewall, will put black gasket maker to seal when done.

  12. #172
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Working on the small things that i want to do. This is the third time that the oil hose holder has been worked on ,this will work. IMG_7737.JPGIMG_7738.JPGIMG_7739.JPGIMG_7741.JPG

  13. #173
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    It takes a lot of time to finish all the things i find before first start (and i find more i do ). Want to check all systems running before body is put on. Sooo put heater AC control on and no power, S*** ! The relays are under other wiring--
    another should have checked before they got covered up!

  14. #174
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    The problem with AC was i forgot to put a relay in for my remote switch for ac pump, had planned for it but late night and got sidetracked. Was happy with wiring and computer layout, by removing computer and dropping fuse panel got to wiring to check and fix.

  15. #175

    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Placitas, NM
    Posts
    363
    Post Thanks / Like
    Just finished reading all 174 posts and links, wow it's a lot of work. I learned a lot reading your posts, thanks.
    I ordered my engine and tranny today, I'll order the complete kit in a few days after I figure out all of the options I want.

  16. #176
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Thanks JimLev, have fun with your build and yes if you start modding it makes more work.

  17. #177
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    I was going to start engine yesterday but the SCT x4 does not read car, so could not put on custom start up tune. Will have Son help, & see how that goes.

  18. #178
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    OK- WE found a bad wire, after that the X4 worked and loaded startup tune. Engine started right up! Still have some things to work through-cruse and reverse lockout donot work- think i need signal wire in to speed sensor, am not using for speedo. Have video on phone but can not put up.IMG_7745.JPGIMG_7747.JPGIMG_7749.JPG

  19. #179
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    It is good to start the engine and listen to it instead of me making engine noise! Have one problem yet to work out, with ac and fan.

  20. #180

    Ol Skool

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    upstate NY
    Posts
    756
    Post Thanks / Like
    Congratulations!!

  21. #181
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Fixed lights for all four corners to test , have problem with brake lights making front turns coming on!

  22. #182
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    The only way to get lights to work right (turn-marker- brake-hazard) is to cut the purple wire ( brake) to column. But then will need a third bulb
    This is with stock 33 tail lights , but the LED that come with kit are only three wire looks like need four with ground?

  23. #183
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Lights are all good to go. Put led in to use as turn sig.IMG_7757.JPGIMG_7755.JPGIMG_7758.JPG

  24. #184
    H R Lucky's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    CrossRoads, Pa.
    Posts
    247
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by 1932 View Post
    The only way to get lights to work right (turn-marker- brake-hazard) is to
    cut the purple wire ( brake) to column. But then will need a third bulb
    This is with stock 33 tail lights , but the LED that come with kit are only three wire looks like need four with ground?
    I had the same problem with the brake light feeding to the front turn signal lights, fixed it by connecting both the brake and turn signal wires to the brake LED rear light and installing a diode in the turn signal wire so it couldn't feed back to front turn signals. ( This is with the LED lights that FFR provided with kit)

    Nevin
    Last edited by H R Lucky; 01-05-2018 at 07:43 PM.
    Nevin, AKA H. R. Lucky
    33 Hot Rod sn 524 build started 3/18/2013, First Start-5/09/2015, Go Cart-6/01/2015
    5.0 Coyote engine, 9in. Ford rear, 4 Link, Wilwood 12in. front brakes
    AC, power steering, FFR 17/18in. Hot Rod wheels

  25. #185
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Got it all working the way i like. So put trans cover on and will work on caben insulation or put body on.IMG_7762.JPGIMG_7765.JPGIMG_7766.JPG

  26. #186
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Put in dynamat, a lot of using little pieces to get around things and not waste mat.IMG_7767.JPGIMG_7772.JPGIMG_7773.JPG

  27. #187

    Ol Skool

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    upstate NY
    Posts
    756
    Post Thanks / Like
    Wow, My eyes went crooked trying to sort out the urban camo pattern on that one!! Nice job.

  28. #188
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Put down second layer of heat & sound (FFR inflation kit over dynamat) With heat shields over mufflers and have dynadeck to put on floor. Want to not cook feet when it is 100 out, and because of health wife is temp sensitive.

  29. #189
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Worked on window wipers (specialty power windows) had to drill down in window frame because top is permenit. lined parts up and drilled holes, put together , looked good, motor would not clear roll bar front leg. Sooo back apart
    and had to cut both ends of first tube and reflair ends put all back together. Drilled new holes and together again. Will take apart to cut down shaft & out side tube.DPP_33--000114.JPGDPP_33--000115.JPGDPP_33--000116.JPGDPP_33--000117.JPGDPP_33--000118.JPGDPP_33--000119.JPG

  30. #190
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Gatineau, Quebec, canada
    Posts
    249
    Post Thanks / Like
    [QUOTE=1932;309425]Worked on window wipers (specialty power windows) had to drill down in window frame because top is permenit. lined parts up and drilled holes, put together , looked good, motor would not clear roll bar front leg. Sooo back apart
    and had to cut both ends of first tube and reflair ends put all back together. Drilled new holes and together again. Will take apart to cut down shaft & out side tube.

    Which model did you but from Specialty Power Windows?

  31. #191
    Banned
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Loveland, CO
    Posts
    318
    Post Thanks / Like
    AFAIK, there's only one universal kit from specialty power windows. The other question is whether it will clear the brake MCs. I have this unit in my Oze, but in that car, there's just barely enough room to fit the motor into the lower kick panel. The tube is run straight up with a large radius 90 bend to go across the car, under the windshield. If you ruin a tube, it's the same as a 3/8" aluminum fuel line.

    http://www.specialtypowerwindows.com/products/2
    Last edited by DaveS53; 01-19-2018 at 09:59 AM.

  32. #192
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Universal kit (you pick the switch ) but you need to make the mount ( just a piece of aluminum to fit the underside of dash ). Will bolt to window or top bolts with just the 45 spacer.

  33. #193
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Finished the wiper instal DPP_33--000111.JPG Cut the dash out ( will make aluminum dash ) DPP_33--000112.JPG In upper left of dash you can see wiper motor, plenty of room. DPP_33--000113.JPG
    With all the mods i did , had hard time getting body on--thinking of painting just the main body on frame.
    The wipers do get some in the way of defrost tubes-will work this out!
    Last edited by 1932; 01-18-2018 at 01:54 PM.

  34. #194
    Banned
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Loveland, CO
    Posts
    318
    Post Thanks / Like
    Good idea, cutting out the front of the dash. I still wouldn't want to perform brake service with this setup. Think you could replace a master cylinder with the body on?

  35. #195
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    To get the speedo & tach so i could see them when driving . Spent to much time on thisDPP_33_000111.JPGDPP_33_000112.JPGDPP_33_000113.JPGDPP_33_000114.JPG
    But it is handmade custom! One off!

  36. #196
    RoadRacer's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    765
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by 1932 View Post
    To get the speedo & tach so i could see them when driving . Spent to much time on this
    I like the gauges there! Nice view
    Aerodynamics are for those who can't build engines - Enzo Ferrari

    FFR33 coupe #997, ordered 2/20/17, delivered 4/15/17, build thread
    Planned: 350SBC, TKO600, hardtop, no fenders/hood, 32 grill, 3 link, GT500 wheels

  37. #197
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    On window wipers--make sure you have the first piece of tube at least as long as drive rod! I did not and wipers will not work! After changed the mount and first part of tube --was able to use a tube that is just longer than rod--
    all works good.

  38. #198
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Stock cowl lights as marker and turn DPP_33_-000111.JPGDPP_33_-000112.JPGDPP_33_-000114.JPG

  39. #199
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like
    Almost done with dashDPP_33_--000111.JPG Looking to put small clove box hereDPP_33_--000112.JPG And used ben pulls for defroster vents because had to put them away from glassDPP_33_--000115.JPG-may make some to match dash? Out of room!DPP_33_--000114.JPG
    Last edited by 1932; 02-13-2018 at 12:18 PM.

  40. #200
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    North of sacramento Ca.
    Posts
    568
    Post Thanks / Like

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Flat Irons Tuning

Visit our community sponsor