The Traveling Builder

Visit our community sponsor

Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  0
Results 1 to 22 of 22

Thread: Forum Performance / Availability

  1. #1
    Senior Member edwardb's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Lake Orion, Michigan
    Posts
    6,403
    Post Thanks / Like

    Forum Performance / Availability

    As a frequent visitor and contributor, it’s too bad what seems to be happening with this forum. I mean no disrespect and I’m sure those who are responsible for such things are working hard on it. But “Error 524” and “503 Service Unavailable error” and “database error,” etc. pretty much at any time seems to be the norm. Typically comes back in a while. But have noticed several times it was some hours and seems to be nearly every day. I've reported a couple times. But now seems so frequent I'm not sure it's helpful. These issues are maybe especially unwanted given what’s happened on the “other” forum. While I’m sort of getting used to the changes, it’s still a little awkward and I suspect will affect the traffic there. Likely more coming here instead.

    There were some issues a while back that required some work by the ISP, perhaps even upgraded servers as I recall, and the forum community was called on to help financially support required changes. Let me be maybe the first to suggest if that’s necessary again, l’d support it. Again, I’m making this post as respectfully as possible. Hope it comes across that way.
    Build 1: Mk3 Roadster #5125. Sold 11/08/2014.
    Build 2: Mk4 Roadster #7750. Sold 04/10/2017. #7750 Build Thread
    Build 3: Mk4 Roadster 20th Anniversary #8674. 03 of 20. 2015 crate Coyote, 2015 IRS. Legal 04/18/2017. #8674 Build Thread and Video
    Build 4: Gen 3 Type 65 Coupe #59. Gen 3 crate Coyote. Delivered 12/2/2017. #59 Coupe Build Thread

  2. #2

    Join Date
    May 2014
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    183
    Post Thanks / Like
    I'm surprised by this post. I haven't had any problems with this forum over the last few weeks. I don't know how the forum is set up. Is it possible that there are separate servers for different parts of the country? I don't have an explanation for why there would be issues in Michigan and none in SoCal? Keith

  3. #3
    Senior Member FF33rod's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    North Vancouver, BC, Canada
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    My experience is along the same lines as Paul's. Being unable to read or post for hours is rare (another thread covers those), but in general there are a lot more sporadic issues popping up than before (say 3 months ago).
    Steve
    Gen 1 '33 Hot Rod #1104
    347 with Holley Sniper & Hyperspark, TKO600, hydraulic clutch, IRS, Foose 18" Wheels, 245 & 315 BF Goodrich G-Force Rival S tires, DRL, power windows, roadster & hard top, Digital Guard Dog keyless Ignition

  4. #4
    Papa's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Parker, CO
    Posts
    2,333
    Post Thanks / Like
    I'm seeing the same thing as Paul. It seems worst in the early morning hours, but on and off throughout the day as well. I've been able to ping the server during the outages if that helps.
    There are 10 types of people in this world;
    those who understand binary and those who don't.

    My Build Thread: http://thefactoryfiveforum.com/showt...ter-Build-9754

  5. #5
    Senior Member edwardb's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Lake Orion, Michigan
    Posts
    6,403
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by progmgr1 View Post
    I'm surprised by this post. I haven't had any problems with this forum over the last few weeks. I don't know how the forum is set up. Is it possible that there are separate servers for different parts of the country? I don't have an explanation for why there would be issues in Michigan and none in SoCal? Keith
    Could be location based. I don't know enough about that sort of thing to say any more than that. Received this message a few minutes ago, then back on just now. Pretty typical of what I've been seeing. But also sometimes the other messages I mentioned.

    Build 1: Mk3 Roadster #5125. Sold 11/08/2014.
    Build 2: Mk4 Roadster #7750. Sold 04/10/2017. #7750 Build Thread
    Build 3: Mk4 Roadster 20th Anniversary #8674. 03 of 20. 2015 crate Coyote, 2015 IRS. Legal 04/18/2017. #8674 Build Thread and Video
    Build 4: Gen 3 Type 65 Coupe #59. Gen 3 crate Coyote. Delivered 12/2/2017. #59 Coupe Build Thread

  6. #6
    On a roll Al_C's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Wheaton, IL
    Posts
    643
    Post Thanks / Like
    I get the same messages as Paul. I am in suburban Chicago.
    Mk IV Roadster - #8650 - delivered 7-17-2015 - first start 7-28-2018 - first go-kart 10-13-2018 - licensed and on the road 9-9-19: it's been and still is a work in progress
    Complete kit / 2015 Coyote / TKO600 / IRS / Wilwood brakes / Mid-Shift mod / Power Steering / Heater and Seat Heaters / RT turn signal / Breeze radiator shroud and mount

  7. #7
    Senior Member lewma's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    San Marcos, CA
    Posts
    180
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    could be a problem on the server, or could be DNS / name resolution problems. 503 typically means the server is up, but the software running on the server is not.
    Mk4 Complete Kit #9312 ordered 1/27/18, Delivered 3/24/18, DMV start 7/26/19, DMV done 9/11/19 - Coyote, IRS, Power Steering, Wilwood Brakes, 17" Halibrand

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    San Ramon, CA
    Posts
    284
    Post Thanks / Like
    Since early November, when I posted on the other site because I was getting the error page that Paul posted, I haven't had any issues with the site, and I tend to get online multiple times every day. I also have no idea why it's still happening for some, and not for others.

    Lol, just as soon as I was trying to post this, I got an error page and thought that my post had not gone through. I guess I spoke too soon!
    Last edited by EZ$; 12-02-2019 at 03:19 PM. Reason: Change in situation
    Rick

    Mk4 with Mr. Bruce FIA body, Levy 331 w/ Speedmaster Stack Injection, IRS, ABS, PS, PB, FAST FI

  9. #9
    Member
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Maryland
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Lot of problems accessing here in Maryland too.

  10. #10
    Administrator David Hodgkins's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Corona del Mar, CA
    Posts
    5,296
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    7
    Hello all,

    I'm very sorry about the issues we are having. Apparently, it has to do with the large amount of guest traffic we are getting. We are in the process of "upgrading" some services - which I can't really get into talking about - and will make changes need as needed. Sorry to be so vague but I'd like to keep some info close to the vest. The site appears to be very busy, and I'll leave it at that for now.

    I know how frustrating this is for you guys, and the timing is especially bad since we're picking up more traffic.

    More to come.


    FFR 5369 Pin Drive, IRS, Trigos, Torsen, Wilwoods, FMS BOSS 302 "B" cam , Mass-flo. CA SB100 (SPCN) Registered
    Delivered 4/23/06. "Finished" 4/2012 (still not done!)


  11. Thanks Ducky2009 thanked for this post
  12. #11
    Senior Member edwardb's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Lake Orion, Michigan
    Posts
    6,403
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by David Hodgkins View Post
    Hello all,

    I'm very sorry about the issues we are having. Apparently, it has to do with the large amount of guest traffic we are getting. We are in the process of "upgrading" some services - which I can't really get into talking about - and will make changes need as needed. Sorry to be so vague but I'd like to keep some info close to the vest. The site appears to be very busy, and I'll leave it at that for now.

    I know how frustrating this is for you guys, and the timing is especially bad since we're picking up more traffic.

    More to come.

    Thanks. Appreciate the response and feedback. I was positive you were working on it, but frustration got the best of me. My offer still stands and I'm positive others would join.
    Build 1: Mk3 Roadster #5125. Sold 11/08/2014.
    Build 2: Mk4 Roadster #7750. Sold 04/10/2017. #7750 Build Thread
    Build 3: Mk4 Roadster 20th Anniversary #8674. 03 of 20. 2015 crate Coyote, 2015 IRS. Legal 04/18/2017. #8674 Build Thread and Video
    Build 4: Gen 3 Type 65 Coupe #59. Gen 3 crate Coyote. Delivered 12/2/2017. #59 Coupe Build Thread

  13. #12
    Senior Member lewma's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    San Marcos, CA
    Posts
    180
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by David Hodgkins View Post
    Hello all,

    I'm very sorry about the issues we are having. Apparently, it has to do with the large amount of guest traffic we are getting. We are in the process of "upgrading" some services - which I can't really get into talking about - and will make changes need as needed. Sorry to be so vague but I'd like to keep some info close to the vest. The site appears to be very busy, and I'll leave it at that for now.

    I know how frustrating this is for you guys, and the timing is especially bad since we're picking up more traffic.

    More to come.

    Dave, not saying you can't handle it however if you need extra hands on this, shoot me a PM. I deal with cloud servers / services all the time so I'd be happy to help.

    mark
    Mk4 Complete Kit #9312 ordered 1/27/18, Delivered 3/24/18, DMV start 7/26/19, DMV done 9/11/19 - Coyote, IRS, Power Steering, Wilwood Brakes, 17" Halibrand

  14. #13
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1

  15. #14
    mburger's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Punta Gorda FL
    Posts
    427
    Post Thanks / Like
    Ditto what iewma said.
    If this is a DoS attack, it’s traceable...
    Mark
    Mk1, Frame #1929 stock ‘90 EFI 302, T5, 8.8, 3:55, 5 lug, PS, 4 wheel PDB Heidts, heat, fresh air vents, RT TS, windshield wings, FFR front/rear lower control arms, Speedhut gauges, Alex's glovebox, rear coil overs 300lb springs.

  16. #15
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mburger View Post
    Ditto what iewma said.
    If this is a DoS attack, it’s traceable...
    it's probably not a DoS attack, it's probably just traffic. also since they use Cloudfare they should be relatively well insulated from DoS attacks

    A sudden increase in traffic can look malicious, but it's generally not.

    also it's really, really hard to trace a good DoS attack. if I'm an attacker and I own a "botnet" of lets say 5,000 compromised systems; each one of those systems will report a different IP and have a different ISP. unless the attack originates from a small group of computers they are actually nearly impossible to trace.
    Last edited by ProJoe; 12-02-2019 at 11:06 PM.

  17. #16
    Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Fresno Ca
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    I was just reading this post and moved on to the next post and just got this as well.Screenshot (4).png

  18. #17
    bobl's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Spicewood, Texas
    Posts
    240
    Post Thanks / Like
    Get the same thing several times a day. I'm in Texas, so I don't think it has to do with location.
    Mk IV Roadster, 347/516 HP, 8 stack injection, Astro Performance T5, 3-Link 3.55 gears, Purchased 08/2015, Graduated 02/2017

  19. #18

    Join Date
    May 2014
    Location
    Simi Valley, CA
    Posts
    183
    Post Thanks / Like
    I don't know...still no problems out here in SoCal, and I've been logging in 3-4 times a day just to check on performance. Keith

  20. #19
    Member
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Maryland
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Multiple time a day for me:
    Screen Shot 2019-12-04 at 1.22.23 PM.png
    Attached Images Attached Images

  21. #20
    Moderator
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Montville,NJ
    Posts
    598
    Post Thanks / Like
    Mostly 503 errors for me, a couple this morning. I have also seen the 524 error.

    Olli

  22. #21
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1

  23. #22
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Fredericksburg, VA
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Levy Racing

Visit our community sponsor